Oplevering Sportcomplex 1574

EWZ Adviseurs Harderwijk maakte als ontwerpende adviseur deel uit van het ontwerpteam. Onze betrokkenheid binnen het bouwteam betrof installatieadvies, kwaliteitstoezicht en ondersteuning aan de bouwbegeleiding.

Lees meer in portfolio:https: www.ewz.nl/portfolio-item/sportcomplex-1574-te-leiden/

Oplevering Combibad en IJshal De Vliet

Na een bouwperiode van ruim anderhalf jaar is het nieuwe combibad en ijshal ‘De Vliet’ in Leiden opgeleverd. Dit sportcomplex behoort tot een van de meest duurzame in Nederland.

Lees meer in portfolio: www.ewz.nl/portfolio-item/ijshal-en-combibad-de-vliet-te-leiden/

Combibad en IJshal De Vliet

EWZ adviseurs Harderwijk maakt als installatieadviseur deel uit van het ontwerpteam voor het nieuw te bouwen ambitieuze gecombineerde IJsbaan- en zwembadcomplex te Leiden. Eén van de duurzaamste sportcomplexen van Nederland.

Hieronder een update qua voortgang van de werkzaamheden van het Combibad en de IJshal De Vliet.

 

Helvar seminar – Atlas Theater in Emmen

EWZ adviseurs was aanwezig bij een seminar georganiseerd door Helvar Lighting Controls in het Atlas Theater in Emmen. Hier werd maar weer eens bevestigd dat de beschikbare data vanuit de hedendaagse sensoren en het monitoren hiervan veel mogelijkheden biedt om het energieverbruik binnen gebouwen te reduceren. Naast energie geeft de data ook veel nuttige informatie ten aanzien van bezetting, beheer en onderhoud.

Definitief groen licht voor nieuwbouw De Tongelreep

Persbericht, 24-01-2023

De gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdagavond 24 januari 2023 definitief groen licht gegeven voor de nieuwbouw van zwembad De Tongelreep. Er is extra geld nodig om de bouw te kunnen realiseren. De extreme prijsstijgingen van materiaal en personeelskosten zijn daarvan de oorzaak. Een deel van de verhoging van het budget komt uit een extra Rijksbijdrage voor compensatie van de BTW over de bouwkosten. Daarnaast kunnen we rekenen op € 2.5 miljoen vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor topsportfaciliteiten. Eerder was al € 7.5 miljoen toegezegd vanuit de Regio Deal Brainport Eindhoven.

Sportwethouder, Maes van Lanschot: “Fantastisch dat we dé zwemhoofdstad van Nederland uitbreiden met 2000 m2 water voor breedte- en topsport. Een brede meerderheid van de raad heeft ingestemd met de ophoging van het budget en dat is goed nieuws. Het ontwerp is klaar en ziet er geweldig uit. Dank voor de fijne samenwerking met alle gebruikers, die met ons meekijken en ons van input voorzien. Samen met onze partners BrabantSport, de KNZB, het Innosportlab de Tongelreep, VWS en met heel veel Eindhovenaren kijken we uit naar het moment waarop we deze unieke zwemaccommodatie in gebruik kunnen nemen. Die ook nog eens betaalbaar en toegankelijk blijft voor alle doelgroepen.”

De ondertekening van de contracten staat binnenkort gepland. Daarna wordt het oude buitenbad gesloopt en voor de zomer start de bouw van de zwembaden. Eind 2024 is de oplevering van de nieuwe baden en eind 2025 is de nieuwbouw klaar van de horeca, entree en de kantoren. Met de nieuwbouw wordt 2000m2 nieuw zwemwater gerealiseerd met een bad voor recreatie, doelgroepen en peuters, een instructiebad, een 8-baans 50-metersportbad en een 5-baans 25-meterbad. Dit komt bovenop de bestaande 2250m2 zwemwater in het Pieter v.d. Hoogenband Stadion.

Nieuwjaarsuitje

EWZ Adviseurs heeft samen met TCH Projectsupport een Nieuwjaarsuitje georganiseerd voor haar collega´s en diens partners in de bijna 150 jaar oude rijksmonument Villa Kalkoven in Meppel. Hier werd genoten van een walking dinner gecombineerd met een doorlopende spelvorm van persoonlijke raadsels.

FPC Dr. S. van Mesdag te Groningen

Projectomschrijving:

De renovatie van het bedrijfsrestaurant van FPC Dr. S. van Mesdag in Groningen is eind augustus  2022 opgeleverd. Het gedateerde restaurant met bedrijfskeuken was toe aan een modern uiterlijk met een upgrade van de bestaande techniek en verhoging van het gebruikscomfort.

Projectinfo

FPC Dr. S. van Mesdag is een forensisch psychiatrisch centrum. De kliniek biedt plaats aan circa 260 tbs-patiënten. De instelling is sinds 1951 gehuisvest in het complex van de voormalige  Strafgevangenis. Deze gevangenis werd tussen 1882 en 1883 gebouwd in eclectische stijl naar ontwerp van Johan Metzelaar. De oude gebouwen vormen een rijksmonument. In 1962 werd een grootschalige verbouwing voltooid. Sindsdien wordt het gebouw enkel als tbs-kliniek gebruikt. In oktober 2011 is de capaciteit van de Van Mesdag voor het laatst uitgebreid. De hoofdingang verhuisde hiermee van de Engelse Kamp naar de Helperlinie.

Bezoekerscentrum A. Vogel officieel geopend.

Begin november was het dan zover, de officiële opening van het nieuwe A.Vogel Bezoekerscentrum. In het interactieve centrum staat het zien, voelen, proeven en beleven van de kracht van de natuur centraal. Hoewel het pand voor medewerkers en relaties van A.Vogel en de A.Vogel tuinen nu open is, hebben enthousiaste bezoekers nog heel even geduld nodig: in mei 2023 openen de deuren voor het grote publiek.     

EWZ Adviseurs BV heeft de architect en het bouwteam mogen ondersteunen met installatieadvies bij de uitwerking van het ontwerp en bij realisatie.

Vacature boekhouder/administratief medewerker (16uur) M/V

VACATURE:  

EWZ Groep BV zoekt een boekhouder / administratief medewerker (16 uur) M/V

EWZ Groep BV bestaat uit de dochterondernemingen EWZ Adviseurs BV en TCH Projectsupport BV met vestigingen in Heerenveen en Harderwijk.

Deze ondernemingen houden zich bezig met installatietechnische vraagstukken. Hierbij richt EWZ Adviseurs zich op installatieadvies en TCH-Projectsupport op het ontwerpen, berekenen en het in 3D modelleren van installaties.

Door de toenemende vraag vanuit de markt en een gezonde groei van onze ondernemingen is er behoefte ontstaan aan versterking van onze afdeling administratie. Hierdoor is een leuke en uitdagende functie ontstaan voor een analytische boekhouder met affiniteit voor projectadministratie en automatisering.

Zie jij jezelf als numerieke topper en hebben cijfers en projectadministratie weinig verrassingen voor jou? Dan is deze vacature geschikt voor jou!

Combibad en IJshal De Vliet

EWZ adviseurs Harderwijk maakt als installatieadviseur deel uit van het ontwerpteam voor het nieuw te bouwen ambitieuze gecombineerde IJsbaan- en zwembadcomplex te Leiden. Eén van de duurzaamste sportcomplexen van Nederland. De bouwwerkzaamheden voor Combibad en IJshal De Vliet zijn in volle gang.