Revitalisatie Noorderpoort locatie; Hertenkamp te Veendam

EWZ adviseurs heeft van Noorderpoort Groningen opdracht gekregen voor het technisch revitaliseren van hun locatie aan de Hertenkampstraat in Veendam. Naast het revitaliseren van de school zal deze ontkoppeld worden van het bestaande ‘monumentale’ gedeelte waardoor de twee bouwdelen geheel zelfstandig zullen fungeren. EWZ zal hiervoor ontwerp- en advieswerkzaamheden verrichten met betrekking tot de gebouwgebonden werktuigbouwkundige / elektrotechnische installaties en bouwfysica. Bij aanvang van de VO-fase zal eerst een systeemkeuze document vervaardigd worden met de in aanmerking komende ‘duurzame installatie’ concepten welke aansluiten bij de wensen voor een gasloos gebouw, het bouwkundig vlekkenplan, Programma van Eisen ‘Frisse Scholen klasse B’ en de beschikbare budgetten. Van de in aanmerking komende systeemkeuzes worden door ons de voor- en nadelen, energieverbruiken, CO2-emissie en exploitatiekosten bepaald op basis waarvan de opdrachtgever een keuze kan maken.