Start nieuwbouw binnenzwembad en ijshal de Vliet

Na een advies- en ontwerptraject van ruim twee jaar is het zover, de bouw van het combinatiegebouw De Vliet, waarin zowel een binnenzwembad als een ijshal wordt gerealiseerd, is officieel begonnen. Wethouder Paul Dirkse sloeg samen met Olympisch kampioen waterpolo (2008) Iefke van Belkum op vrijdag 5 november symbolisch de eerste paal de grond in.

EWZ adviseurs heeft het bijna energie neutrale energie- en installatieconcept, waarbij er geen onnodige warmte en koude verloren gaat, ontwikkeld en voorbereid voor de nieuwbouw. De restwarmte van de ijsbaan wordt gebruikt om het zwemwater te verwarmen. Het dak van het nieuwe zwembad en de ijshal komt vol te liggen met zonnepanelen.

Oplevering staat gepland in het 2e kwartaal 2023. Als alles volgens planning gaat, kunnen bezoekers vanaf dan de eerste baantjes trekken in het zwembad of de schaatsen onder binden met het schaatsseizoen 2023.

Wil jij ook een belangrijke bijdrage leveren aan ambitieuze projecten? Wij hebben zowel in Harderwijk als in Heerenveen plaats voor jou!

Ontwerp zonder titel (3)

Ontwerp zonder titel (4)