FPC Dr. S. van Mesdag Groningen | vervangen warmteopwekking

EWZ Heerenveen heeft een ontwerp en adviesopdracht ontvangen voor het vervangen van de centrale warmteopwekking van het hoofdgebouw. De opdracht behelst het uitwerken van het ontwerp, het opstellen van contractdocumenten en het begeleiden van de uitvoering.

De bestaande warmteopwekking van nagenoeg het gehele complex vindt centraal plaats door middel van een WKK, HR-ketel en
2 VR-ketels. Het totale verwarmingsvermogen van de centrale installatie bedraagt ca. 3.000 kW-th.

Tevens zal de bestaande regeltechniek in het ketelhuis worden vervangen. De bestaande regelaars worden vanaf 2023 niet meer door de leverancier ondersteund. Veel regelkasten waarin de regelaars zijn geplaatst zijn circa 20 jaar oud en hebben hiermee hun einde theoretische technische levensduur bereikt.

De vervangingswerkzaamheden zullen in 2020, buiten het stookseizoen, worden uitgevoerd.

Van Mesdag overzichtfoto