Bibliotheek Deventer opent haar deuren

Juli 2018 is de nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt in Deventer opgeleverd. Er wordt nog gewerkt aan de inrichting; eind september gaat de bibliotheek open voor publiek. Het gebouw is open en licht; een uitnodigende plek voor ontmoeting, studie en literaire activiteit. Het naastgelegen 12e-eeuwse rijksmonument ‘La Fontana’ is onderdeel van het gebouwencomplex geworden. Hier zijn een stilteruimte en een expositieruimte ingericht.

De toegepaste technieken zijn volledig bij de tijd en duurzaam. De klimaatinstallaties zijn all-electric uitgevoerd, voorzien van klimaatplafonds en warmtepompen. Een groot deel van de benodigde energie wordt in eigen beheer opgewekt. Verder is er een innovatief licht- en noodverlichtingsregelsysteem toegepast.

EWZ adviseurs Harderwijk verzorgde het totaaladvies van de installaties, het ontwerp en kwaliteitstoezicht op de realisatie van de installaties.

 

IMG_2106IMG_6152 IMG_6164IMG_6167 IMG_6159