Project
Indoor Sportcentrum Leiden

Omvang (BVO)
10.000 m2

Periode
2020- 2023

Opdrachtgever
Gemeente Leiden

Opdrachtsoort
Installatieadvies, toezicht, bouwbegeleiding en nazorg in bouwteam.

Projectomschrijving

Gelegen in een “groene sportkamer” op de hoek van de Churchilllaan en de Telderskade wordt het nieuwe Indoor Sportcentrum de blikvanger van Leiden West. Het indoor sportcentrum vervangt de oude Vijf Meihal en zal naast een topsporthal met een tribune voor ca. 2.000 toeschouwers, ook een breedtesporthal toevoegen aan het sportlandschap van de gemeente Leiden.

DUBO

De gemeente Leiden heeft een ambitieus duurzaamheidsbeleid en stelde ons daarmee voor de uitdaging om een energie leverend gebouw te ontwerpen. Dat is gelukt! Door te kiezen voor een uiterst duurzaam installatie- en energieconcept dat onder meer bestaat uit lokale energieopwekking met PV-panelen en warmtepompen, is het gebouw over het gehele jaar energie leverend. In het zomerseizoen lukt het zelfs om ca. 40% van de opbrengsten terug te leveren aan het net.

Om de duurzaamheid van het nieuwe Indoor Sportcentrum Leiden in beeld te brengen, werken wij voor indoor sportcentrum Leiden met GPR. GPR heeft een betrouwbare/ onafhankelijke methodiek en maatstaf speciaal ontwikkeld voor sportcomplexen. Dit geeft een gedetailleerd beeld voor de duurzaamheid op de thema’s: energie, materialen (MPG), gezondheid, gebruikskwaliteit, toekomstwaarde en circulariteit (CPG).