Nieuwbouw Gezondheidsplein Den Burg (Texel)

EWZ adviseurs heeft opdracht gekregen voor het verrichten van advieswerkzaamheden voor een nieuwbouw project op Texel. Het betreft een gezondheidsplein met een bvo van ca. 2.450 m2.

Het gebouw wordt gerealiseerd ten behoeve van de huisvesting van o.a. een Apotheek, Huisartsenpraktijken, Fysiotherapie, Thuiszorg, Welzijn en zorgcoöperatie. Onze opdracht behelst de advieswerkzaamheden voor alle gebouwgebonden werktuigkundige- en elektrotechnische installaties.

Bij aanvang van de VO fase zal door ons een systeemkeuze document worden vervaardigd met de in aanmerking komende installatie concepten, welke aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever, de LHV Bouwstenen en de beschikbare budgetten. Van de in aanmerking komende systeemkeuzes zullen door ons de voor- en nadelen, energieverbruiken, CO2-emissie, exploitatiekosten en BENG worden bepaald. Aangezien wij dergelijke onderzoeken bij nagenoeg alle nieuw- en verbouw projecten uitvoeren, hebben wij hiervoor een eigen Excel model ontwikkeld waarmee wij een gebouw snel door kunnen rekenen en deze met duidelijke overzichten aan de opdrachtgever kunnen rapporteren. Op basis van de uitkomsten zal in samenspraak met de opdrachtgever een systeemkeuze worden gemaakt. In ieder geval wordt uitgegaan van een ‘all electric systeem’ waarbij de energie wordt onttrokken vanuit de bodem of buitenlucht.

Gezondheidsplein Den Burg (Texel)