Project
Huisvesting Guerrilla Games B.V. te Amsterdam

Omvang (BVO)
ca. 7.300 m2

Periode
2018- 2020

Opdrachtgever
Sony Interactive Entertainment

Opdrachtsoort
Ontwerp-,installatieadvies, toezicht, bouwbegeleiding en nazorg

Projectomschrijving

Recent heeft de oplevering plaatsgevonden voor de nieuwe huisvesting van Nederlands grootste ontwikkelaar voor PlayStation-games en onderdeel van Sony Interactive Entertainment.

EWZ Heerenveen heeft namens Guerrilla Games B.V. het ontwerp en de uitvoeringsbegeleiding van de huurders installaties verzorgd. Guerrilla koos wederom voor een spraakmakend pand in het centrum van onze hoofdstad. In het rijksmonument van architect J.F. Staal aan de Nieuwezijds Voorburgwal waren voorheen de drukkerij en de redactiekantoren van de Telegraaf gehuisvest. Guerrilla huisvest daarmee het gehele pand (circa 7.300 m2) behoudens de begane grond met kantoorruimten verdeeld over 5 verdiepingen met een 2-laags ‘ondergrondse’ garage.

De advisering betrof de implementatie van de installatietechnische voorzieningen, welke benodigd zijn voor Guerrilla. Binnen de bestaande casco situatie zijn o.a. ruimten voor geluidsstudio’s, motion-capture faciliteiten, een eigen bioscoop, keuken/restaurant, pantry’s, review- en vergaderruimten opgenomen. Naast aanvullende koeling die is geïntegreerd in de bureaus, is het gebouw voorzien van een hoogwaardig IT-infrastructuur.

Foto’s: Stijn Poelstra